Kurum İçi Etkileşimini Artırmanız için 5 Sebep

Çalışanlarla olan etkileşiminin şirketinizin performansına ne kadar etkisi olduğunu hiç düşündünüz mü?
Her gün çalışanlar şirketi etkileyen kararlar ve aksiyonlar alıyor. Bu nedenle, kurum içi etkileşim, alınan karar ve aksiyonların şirketin değer, vizyon ve misyonuna uygun olarak alınmasında büyük önem taşıyor. Böylece, çalışanlarının bulundukları kurum kültürüne adaptasyonu ve kurumla bağlarının gelişmesi, şirketin hedeflerine ulaşmasına olumlu katkı sağlıyor.
Peki çalışan etkileşimini artırmanın organizasyonlara sağlayacağı faydalar nelerdir? İşte kurum içi etkileşimi artırmanız için 5 sebebi sizin için sıraladık.

Üretkenliği Artırmak

Gallup’ın * (Liderlerin ve kuruluşların sorunlarını çözmelerine yardımcı olan küresel bir analitik ve tavsiye firması) yaptığı araştırmaya göre; kurum içi etkileşim, üretkenliği %17 oranında artırıyor. Şirketiyle etkileşim halinde olan çalışanların yaptığı işe olan sahiplenme duygusu ve işteki motivasyonları daha yüksek oluyor. Tam tersi senaryoda; kurumla bağı zayıf çalışanların, kurumun başarı vizyonuna paralel hareket etmeye verdikleri önemin, istek ve motivasyonlarının daha az olmasından olayı verimlilikleri düşük olabiliyor.

Şirketleriyle etkileşimi az ve çok olan gruplar arasında yapılan araştırmalarda; işe devamsızlık durumu ve yapılan işe gösterilen özende bile kendini gösteriyor. Gallup’ın raporuna göre çalışan etkileşimi yüksek kurumlarda devamsızlık %41 daha az olduğu gözüküyor.

Üretkenliği artırmak için pek çok yöntem kullanılabilir ve etkileşimin artması bu konuda oldukça faydalı yöntemlerden birisi olarak öne çıkıyor.

Müşteri Memnuniyetini Artırmak

Araştırmalar, kurum içi etkileşimin yüksek olmasıyla, müşteri memnuniyetinin yüksek olması arasında direkt bir ilişki olduğunu gösteriyor. Çalışanlarınız ne kadar mutlu ve motive olursa, müşterilerinizin de aynı şekilde aldığı ürün veya hizmetten memnun kalma oranları artıyor. Sadece memnuniyet değil, müşterilerinizin kurumunuza karşı olan güven ve sadakati de artıyor.
Çalışanlarınızın kurumun kendilerini dinlediğini ve önemsediğini bilmesi, benzer hassasiyetleri müşterilere de yansıtmalarını olumlu etkileyecektir. Müşterilerin sorunlarının çözümünde daha etkin çaba göstereceklerdir. Eğer şirketiniz müşteri memnuniyet oranlarını artırmayı düşünüyorsa, kurum içi etkileşimi artırmayı değerlendirebilirler.

Kurumda İşe Giriş-Çıkış Oranın Düşük Olması

Yetişmiş ve kalifiye çalışanı kuruma kazandırmak ve uzun süre çalışmalarını sağlamak, firmaların son zamanlarda en başlıca gündem maddelerinden biri haline geldi. Her kurum en yetenekli kişileri bünyelerine katmak ve düşük giriş-çıkış oranlarına sahip olmayı amaçlıyor. İşe alım ve entegrasyon hem oldukça zorlu ve hem de maliyetli bir süreç.

Bu sebeple, yetişmiş ve yetenekli personeli korumak için birçok yöntem kullanılıyor. Moral ve motivasyonu artırmanın yanında, kurum içi iletişimin güçlü olması, çalışanların o kurumda daha uzun süre çalışmalarını ve bağlılıklarını olumlu şekilde etkiliyor. Gallup’ın raporunda, personel giriş çıkışları yıllık %40’tan düşük olan olan kurumlar için, etkileşimin artırılmasıyla %59 daha az personel kaybı yaşandığı sonucuna varılmış. Bu da gösteriyor ki, etkin kurum için etkileşim ile, kurumların en çok sıkıntı yaşadığı alanlardan biri olan yetişmiş eleman kaybı önlenebiliyor.

İş Güvenliği Hassasiyetini Artırmak

SHRM Foundation’ın** (İK liderlerine ilham vermek ve onları güçlendirmek için kurulmuş bir oluşum) yaptığı bir araştırmaya göre; kurum içi etkileşimi yüksek çalışanların bir iş güvenliği kazasıyla karşılaşma oranı; etkileşimi az olan çalışanlara göre beş kat daha az olarak gerçekleşmiş. İş güvenliği ile önüne geçilebilecek kazalar ve güvenliğin sağlanması için harcanan milyonlarca lira düşünüldüğünde, doğru etkileşim yöntemleriyle, kurumlar iş güvenliğinde önemli bir araca sahip olabilirler.

Bu konuda farkındalığın artırılması için kurum içi etkileşimin etkin şekilde kullanılması oldukça önemli bir konu haline geliyor. Bu sebeple, çalışanlarınızın sağlığı ve iş yeri güvenliği için iletişim ve etkileşim kanallarının etkin kullanımı ve sürekli açık tutulmasının kurumlara katkısı kaçınılmaz.

Finansal Performansı Artırmak

Etkileşimin artırılmasının şirketlerde baştan sona her alanda etkilerinin olduğunu belirtmiştik. Şirketlerin finansal performanslarına dahi nüfuz eden bu etmen sayesinde, Gallup’ın raporuna göre; etkileşimin yüksek olduğu kurumlarda %20 oranında daha yüksek satış ve %21 oranında daha yüksek karlılık sonuçlarının yakalandığı görülmüş.

Kurum içi etkileşime yapılan yatırım değerlendirilirken, yatırımın geri dönüş kazancını gözden kaçırmamak gerekir. Sonuçlar, şirket finansal performansına kayda değer katkısını gözler önüne seriyor.

Mobil Yaka

Mobil Yaka çalışanlarla şirketi yakınlaştıran ve her zaman her yerde etkileşim içinde olmalarını sağlayan bir mobil uygulamadır. Mavi Yaka ve Beyaz Yaka çalışanları mobil uygulama ortamında şirketleri ile buluşturur.

Kurum içi etkileşimi artırmak için kullanabileceğiniz pratik bir araç olan Mobil Yaka sayesinde çalışanlarınıza sunacağınız takdir, teşekkürlerle; motivasyonlarını artırır, şirket haber, bildirim ve güncellemeleriyle; sürekli bilgilendirir, öneri ve şikayetlerini toplar ve eğitim, ramak kala; gibi özellikleri kullanarak iş sağlığı ve güvenliğini teşvik edersiniz.

*https://www.gallup.com/workplace/236366/right-culture-not-employee-satisfaction.aspx
**https://www.cashort.com/blog/employee-engagement-is-key-to-improving-workplace-safety-0</a

Önceki İçerik

Mobil Yaka ile Denetimlerde Rahat Edin

Sonraki İçerik

Mobil Yaka ile Bordro ve İnsan Kaynakları Belgelerinde Islak İmzaya Son

Kurum İçi

İletişimin Kalbi

30 gün boyunca ücretsiz

Kurumsal Mobil Uygulama ve Intranet Portalı

Size Özel İndirimler İçin Bize Ulaşın

Mobil Yaka'da size özel bir demo ve fiyatlandırma bilgisi için bizimle iletişime geçin.
Arama yapmak için yazmaya başlayın.
Sitemizde kullanımı analiz etmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek, ölçmek ve ziyaret tercihlerinizi hatırlamak için çerezler kullanmaktayız.
Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.
Tamam
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.